FROM THE BLOG

Google Posts: je content meteen zichtbaar in Google

Growth hacking

Ben je niet vindbaar in Google, dan besta je voor veel mensen niet meer. Opvallen in Google is dan ook de boodschap. Met de nieuwe functie Google Post val je nog beter op in de zoekresultaten. Het zijn kleine advertenties of berichten die via Google Mijn Bedrijf in de zoekresultaten getoond worden.

Google mag dan wel een gigant zijn, ze zien natuurlijk ook een markt in kleinere handelszaken en kmo’s en daar spelen ze met Google Posts perfect op in.

Wat zijn Google Posts?

Google Posts kun je instellen in Google Mijn Bedrijf. Deze content wordt direct in de zoekresultaten getoond. Het gaat hier om heel relevante berichten voor de personen die op zoek zijn naar bijkomende informatie. Als je deze Google Posts instelt, dan worden ze zichtbaar onder de Google Mijn Bedrijf instellingen aan de rechterkant van de pagina. Let wel, dit gebeurt alleen als er rechtstreeks naar je bedrijf gezocht wordt. Het is dus de perfecte manier om een (potentiële) klant die je bedrijf al kent, dat laatste zetje in de rug te geven.

Regelmatig je Google Posts updaten is trouwens aangewezen. Google wil de bezoekers relevante en up-to-date informatie aanbieden. De Google Posts blijven dan ook slechts 7 dagen staan. Zorg dus dat je je Google Posts regelmatig aanpast of besteed het uit. Er is één uitzondering op deze regel. Je kan ook evenementen aankondigen en die blijven staan tot het evenement is afgelopen. Ideaal om je open dagen, een winkelopening of een soldenactie aan te kondigen.

Zoals bij alle updates van Google worden deze land per land uitgerold. Het kan dus zijn dat je nog even geduld moet uitoefenen. Wil je het proces versnellen zorg dan dat je een door Google geverifieerd account hebt.

Een aantal suggesties om Google Posts in te zetten.

Deze Google Posts optimaal inzetten? Wij denken spontaan aan aanbiedingen voor producten, klantencampagnes of het promoten van evenementen. In principe kan je natuurlijk ook Adwords gebruiken, maar Google Posts zijn (voorlopig) gratis!

Enkele voorbeelden? Een restaurant dat het menu van de dag bekend maakt, een artikel in de kijker voor een kledingwinkel of een bed & breakfast die aangeeft dat er nog een kamer vrij is, het kan allemaal!

Kostenefficiënt je zaak promoten

Uit studies blijkt overigens dat mensen steeds minder op advertenties klikken. Door Google Posts in te zetten kun je op een organische manier adverteren op een zeer (kosten)efficiënte manier.

Elke post kan overigens maximaal 300 tekens omvatten en kan voorzien worden van een call-to-action button.

Met Google Posts speelt Google in op het feit dat lokale zoekmarketing in de lift zit. Wist je trouwens dat 80% van de lokale zoekacties resulteert in verkoop? Reken je winst maar uit!

Meer weten? Contacteer ons!

Hosting door Fraai